Mmmmmmmmm gott gott i gott gott!!

Nu sitter man här i "morrisen" och är allmänt seg!
Kul kväll igår!
Goda kräftor och för att inte glömma bort, tack Ewa för den
goda pajen passade KANON till kräftorna!

Om ni blev sugna nu så här kommer ett recept:

Västerbottensost paj

Ingredienser: 6 portioner
Pajskal

2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt

Fyllning

350 gr riven västerbottensost
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
6 ägg
1 tsk strösocker
Salt
Svartpeppar

Gör så här

Pajskal

1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. 
    Nagga degen och låt den stå svalt 15-30 min, vispa upp ägget och pensla 
    skalet innan du förgräddar det.
3. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Fyllning

1. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan och blanda i den rivna osten,
    rör om till osten har smält.
2. Knäck ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka 
    av med salt och peppar.
3. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 35 minuter
    140 graders ugn.

Servera pajen varm, ljum eller kall med en grönsallad eller en tomatsallad.

Tillagningstid: Västerbottensost paj 1 timme 20 minuter


Kommentarer

Ett litet livstecken här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad tycker du?

Trackback
RSS 2.0