Såsen som gör ét!
Middagsdax och det blir gott! Kan ni tänka er klyftpotatis, fläskfilé och en sås med en aning choklad (lindts choklad med chile)
Här är receptet om ni vill testa, lovar passar utmärkt till kött!
Tid: 10 minuter
Ingredienser:
ca 2 dl sky + vatten
2 rutor mörk choklad med chile
1 dl matlagningsgrädde
1 msk maizenamjöl
salt
(1 nypa pulverkaffe) om så önskas
några korn kajennpeppar
Sila skyn och späd den med grädden och lite vatten. Värm såsen och låt chokladen smälta ner i kastrullen. Rör ut maizenamjölet med lite vatten och vispa ner i såsen. Låt den koka upp så att såsen tjocknar.
Smaka av med salt, en aning kaffepulver och kajennpeppar.
Servera såsen till köttet.
Här är receptet om ni vill testa, lovar passar utmärkt till kött!
Sås med mörk choklad
Portioner: 4-6Tid: 10 minuter
Ingredienser:
ca 2 dl sky + vatten
2 rutor mörk choklad med chile
1 dl matlagningsgrädde
1 msk maizenamjöl
salt
(1 nypa pulverkaffe) om så önskas
några korn kajennpeppar
Sila skyn och späd den med grädden och lite vatten. Värm såsen och låt chokladen smälta ner i kastrullen. Rör ut maizenamjölet med lite vatten och vispa ner i såsen. Låt den koka upp så att såsen tjocknar.
Smaka av med salt, en aning kaffepulver och kajennpeppar.
Servera såsen till köttet.
Kommentarer
Trackback