Mmmmmmmmm gott gott i gott gott!!
Kul kväll igår!
Goda kräftor och för att inte glömma bort, tack Ewa för den
goda pajen passade KANON till kräftorna!
Om ni blev sugna nu så här kommer ett recept:
Västerbottensost paj
Ingredienser: 6 portioner
Pajskal
2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt
Fyllning
350 gr riven västerbottensost
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
6 ägg
1 tsk strösocker
Salt
Svartpeppar
Pajskal
1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Nagga degen och låt den stå svalt 15-30 min, vispa upp ägget och pensla
skalet innan du förgräddar det.
3. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.
Fyllning
1. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan och blanda i den rivna osten,
rör om till osten har smält.
2. Knäck ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka
av med salt och peppar.
3. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 35 minuter
140 graders ugn.
Servera pajen varm, ljum eller kall med en grönsallad eller en tomatsallad.
